---

Crème Brûlée

---

Brændenældesuppe

brnaelleDet skal du bruge 

150 g brændenældeblade - de fine topskud
1 løg
2 fed hvidløg (kan undværes)
2 kartofler
1/2 porre
1 dl. hvidvin
5 dl. boullion
lidt smør
salt og peber

Lige nu vælter brændenælderne op, og en af de mere delikate måder at udrydde dem på er at lave denne lækre cremede suppe af dem. Opskriften er enkel:

Skyl brændenældebladen grundigt. De nye fine blade og topskud er bedst. Pil stænglerne fra - kun bladene skal bruges. 

Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker, og svits dem i smørret samme med løg, hvidløg og porre i en gryde. Når løgene er blevet klare tilsættes brændenældebladene og de svitses med i ca. 8 minutter. 

Tilsæt hvidvinen, og lad den dampe af. Mængden afhænger af smag og behag. Hæld til sidst boullionen i. Brug grøntsagsboullion, hønse- eller okse-boullion. Det hele koger 20 minutter.

Gryden tages af kog, og suppen blendes. Resultatet er en lækker og cremet suppe, med en fantastisk smag.

6003-p

Fremhæv smagen

Et meget lækkert og velsmagende tilbehør til "grønne" supper er eng hørøget rapsolie. Olien bruges i den færdige ret, og tilsættes pr. portion efter behag. Den lækre røgede smag er mild og minder om røget bacon. I cremede supper som denne brændenældesuppe forvandler røg-olien retten til en endnu større nydelse, hvor smagen af de grønne ingridienser fremhæves.

I Crème Brûlée kan du få eng hørøget rapsolie. 

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014