---

Crème Brûlée

---

Gulerodsmuffins

cl-creme-gulerodsmuffinIngredienser til 12 lækre gulerodsmuffins

250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk natron
1 tsk kanel
2 tsk kakaopulver
180g gulerødder
2 æg
90g brunt sukker
80g olie
Muskat
2 spsk hakkede valnødder
Clotted Cream
12 halve valnødder

Ovnen forvarmes til 180 grader.

Brug muffinsforme (stentøj) eller forme i bagepapir. Hvis du bruger papirforme, så sæt dem i en dertil indrettet plade.

Bland mel, bagepulver, natron, kanel og kakao sammen, vask og riv gulerødderne fint eller groft´efter behag.

Æggene piskes med sukker, olie og muskat (muskat kan undlades).

Melblandingen tilsættes og der røres, indtil alle ingredienserne er fugtige. Gulerødder og valnødder tilsættes.

Dejen fordeles i muffinformene og bages på ovnes midterste rist i ca. 25 min. De færdige muffins skal hvile i formen i ca. 5 min.

Tag de færdigbagte muffins ud af formen, og pynt med Clotted Cream, og halve valnødder.

Om Clotted cream

Clotted cream er en engelsk specialitet som også kaldes Devonshire cream. Det er fremstillet af piskefløde, som inddampes til en fast masse. Processen betyder, at fløden får en lidt sødlig smag, som også kendes fra kondenceret mælk. Fedtindholdet er omkring det dobbelte af piskefløde. Til gengæld skal der ikke bruges ret meget.

Clotted cream bruges som smør. Som kagepynt kan det røres med f.eks. vanilje, men det er også yderst delikat direkte på brød, eventuelt med lidt lækker marmelade på.

I 1998 godkendet EU, at betegnelsen Clotted cream kun må bruges om dette produkt hvis det er fremstillet i Cornwall (England), og kun af mælk fra dette område.

I Crème Brûlée forhandler vi den "ægte" Clotted creme fra Cornwall.

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014