---

Crème Brûlée

---

Rapsolie med masser af smag

broccolisalatRøget rapsolie hører til det klassiske nordiske køkken. Rapsolie er noget af den bedste olie man kan få, da den - som andre planteolier - er umættet.

Smagen af bacon

Denne rapsolien er røget med enghø, der er blandet af cikorie, rødkløver og kørvel. Det giver olien en let røget smag, og når den bruges i f.eks. salater eller på kødretter, minder smagen mest om bacon.

Prøv den på broccolisalat

Lige nu er årstiden og vejret til en god broccolisalat, som du kan finde masser af gode opskrifter på på nettet. En af de klassiske finder du her.  

Erstat bacon med krydrede sprøde brødcrutoner og brug den røgede rapsolie i dressingen. Det smager fantastisk og du får en salat med sundt indhold af olie.

Kan bruges til en masse andet

Røget olie kan bruges til en masse andet, men anvendes altid i færdigretten, dvs. man tilsætter den når retten tilsmages til sidst. En sovs som mangler kraft får en løft med denne olie, lige som salater, mange fiskeretter og grill mad får fremhævet smagen. Røgolie virker nemlig også som smagsforstærker, og selv ganske få dråber i en sovs gør underværker.

I Crème Brûlée kan du få røget rapsolie fra Nordisk Naturens Forråd. Der er 200 ml i flasken, og det rækker rigtig langt. Og selv om det måske ikke er det mest oplagte, så har vi smagsprøver på denne olie i butikken.

roegolie

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014