---

Crème Brûlée

---

Specielle olivenolier

oliecanVi har to specielle olivenolier fra franske A L'Olivier. Den ene er en Hojiblanca baseret olie med en meget lækker or rund smag. Den anden er baseret på samme oliven og er tilsat lavendelolie, som giver den en meget let og let krydret aromatisk smag som stå godt til f.eks. mange pasta retter.

Hojiblanca oliven dyrkes kun i Spanien, og er for produktion transporteret til presning i Nice i sydfrankrig, hvor begge olier er fremstillet.

Om Hojiblanca oliven

Hojiblanca kendes også som Casta de Cabra eller Lucentino oliven. De dyrkes i den østlige del af Sevillja regionen, den sydlige del af Cordoba og i det nordlige Malaga i Spanien.

Der er tale om helt sorte og store oliven, og navnet hentyder til, at oliventræets blade er helt hvide på undersiden (i modsætning til de fleste oliventræer, hvor bladene har samme - lidt støvede - grønne farve på begge sider).

Smagen af Hojiblanca er let sødlig, med en lille frisk eftersmag som godt kan minde lidt om mandler. Olien er derfor særdeles velegnet til f.eks. bagning, både på grund af smagen og på grund af oliens evne til at give dejen en meget lækker konsistens.

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014