---

Crème Brûlée

---

Lagkage med nøddecreme

noeddelagkageDette er en fransk inspireret lagkage med chokolade og nøddecreme.

Til bundene skal du bruge:

230 g hvedemel
100 g blød smør
100 g mørk 100% chokolade
250 g sukker
2 æg
2 dl mælk
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao

Til nøddecreme og pynt skal du bruge:

1/2 liter piskefløde
3-4 spsk. fransk hasselnøddecreme
1 plade hvid chokolade
50 g mørk 100% chokolade

Bundene

Smør & sukker røres sammen. Æggene tilsættes og der piskes til en tyk æggesnaps.

Mel, chokolade som er blevet hakket i mindre stykker kakao og bagepulver blandes sammen og vendes i æggemassen. Mælken røreres i lidt efter lidt. Dejen hældes i springform og bages ved 200 grader i ca. 40 minutter. Når den er helt kold skæres den forsigtigt fri af formen og der 2 eller 3 bunde efter behag.

Creme og pynt

Pisk fløden stiv, og vend den franske hasselnøddecreme i. Smør et passende lag - ca. havdelen af cremen - på bunden. Læg sammen. Smør resten af cremen over lagkagen. Høvl den hvide chokolade i tynde flager og læg forsogtigt på. Riv et tyndt lag af den møre chokolade ud over hele toppen.

Smagsvarianter

Hasselnøddecremen har en let smag hvis styrke kan doseres med større eller mindre mængde nøddecreme. Bruger de den blanding (3-4 spiseskefulde) der er nævnt i opskriften her er det synd at blande kraftigere smag, som f.eks. marmelade, ind i lagkagen. Hvis man vil have smagsvarianter, så gør det i pynten, hvor man f.eks. kan erstatte den hvide chokolade med orange chokolade. Skift evt. også den revede mørke chokolade på toppen ud med fint revet appelsinskald. Pynt evt. med syltede kirsebær.

Man kan forstærke nøddesmagen ved at blande ca. 50g fint blendede mandler i bundene.

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014