---

Crème Brûlée

---

Dadler i marconamarcipan

dadlerIngredienser

50 g valnødder
15 store Medjool-dadler (eller friske, iranske dadler)
200 g marcipan
reven skal af 1 øko appelsin
evt. 1 spsk Grand Marnier
100 g smeltet chokolade

Sådan laver du fyldte dadler

Rist valnødderne gyldne i en 180 grader varm ovn i ca 8 min.
Tag dem af varmen og lad dem køle helt ned før de finthakkes (brug gerne en blender). Skær et snit i dadlerne og fjern stenen. Bland nødderne med marcona marcipan, appelsinskal og evt. likør.

Fyld hver dadel med en lille teskefuld marcipan-nøddemasse. Dyp hver dadel halvt i smeltet chokolade. Hvis du synes at det er for besværligt at dyppe, så kan du i stedet dryppe eller stænke den varme chokolade over dadlerne. 

Lad dem køle af til stuetemperatur inden servering - og husk: Lad være med at sætte dem i køleskab for at få dem hurtigere kolde. Det giver en kedelig overflade på chokoladen. 

Variationer

Dadler i "svøb" er en jule konfekt klassiker, og du kan variere den i masser af retninger. Som overtræk kan du bruge både lys, hvid eller mørk chokolade. Likøren kan du erstatte af rom eller cognac, og appelsinskallen kan erstattes af f.eks. sukat.

Hvis du vil give dadlerne et ekstra pift, kan du drysse med lidt frysetørrede hindbær eller revne pistache nødder (vi har Caffea's frysetørrede frugter og pistachekerner i butikken).

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014