---

Crème Brûlée

---

Macarons

mc2882-400Ingredienser

Macarons:
150 g æggehvider
450 g flormelis
190 g smuttede mandler
3 spsk kakao

Hindbærganache:
150 g hindbær
100 g mørk chokolade

Pisk æggehvider og flormelis luftigt i en skål, så det bliver tykt og får en sej konsistens. Blend de smuttede mandler. De skal hakkes så fint som muligt - fint pulver er bedst. Brug eventuelt færdig mandelmel eller marcipan. Hvis du bruger marcipan skal der bruges ca. 400 g og kun 240 g flormelis. Skær evt. yderligere ned på sukkeret.

Bland mandelmel med kakaopulver og rør det sammen med de piskede æggehvider. Blandingen er vigtig. Der må ikke være for meget luft tilbage i den. Det giver bobler på overfladen.

Kom blandingen i en sprøjet eller sprøjtepose, og brug en tylle uden mønster til at sprøjet ud. Når du sprøjter massen ud, så start med tyllen helt nede ved bagepapiret, og løft den derefter lidt når massen flyder. På den måde undgår du luftbobler under macaronen.

Der bliver ca 30 macaron (halvdele) med en diameter på 3 cm. Det kan være meget svært at få dem helt runde på bagepapiret. Derfor kan du med fordel bruge et af de særlige macaron sæt som fås i handlen, f.eks. dette fra Lékué som vi har set hos Inspiration. Sættet findes i flere forskellige udgaver. Det er en fordel at have mindst to plader til rådighed.

Når massen er sprøjtet ud skal den tørre i 40 minutter. Det er vigtigt at holde tiden. Tørringen får overfladen til at blive flot blank. For lang tørretid får overfladen til at sprække når den bages. For kort tid får massen til at løbe ud.

Bages ved 180 grader i 12 minutter. Derefter køles macaronerne af.

Variationer af macaroner: Du kan variere macaron massen. I stedet for kakao kan du bruge vanilje, og du kan tilsætte frugtfarve for at gøre dem mere festlig. 

Hindbærganache

Mos hindbær i en gryde og opvarm dem til 75 grader. Temperaturen er vigtig af hensyn til chokoladen. Put chokoladestykker (hakket i fine små stykker) i gryden og lad det smelte. Rør chokolade og hindbær sammen. Afkøl massen i køleskab i en halv time. 

Kom den afkølede men stadig bløde ganache i en sprøjtepose eller sprøjet. Kom en smule af massen på den ene macaronen og sæt en anden fast i massen. 

Variationer: Du kan variere fyldet i macarons i næsten det uendelige. Brug f.eks. en lækker og fyldig marmelade, brug hvid chokolade, brug andre bær osv. Du kan også lave ganachen uden bær. I stedet for bær bruger du piskefløde. Til 100 g chokolade bruges ca. 1 dl fløde - prøv dig lidt frem. Vil du gøre fyldet endnu mere spændende kan du med fordel bruge frysetørrede bær, f.eks. brombær, jordbær, solbær eller hindbær. Drys de knuste bær oven på ganachen før du samler macaronen. Frysetørrede bær bevarer lidt "knas" i midten af macaronen og giver et frisk syrligt pift på toppen af alt det søde. 

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014