---

Crème Brûlée

---

Brasilianske Quibe

tumblr kwlplhBcDv1qajm6zo1 500Ingredienser

- 200 gr. Quibi mel 
- 500 gr hakket oksekød (magert)
- 1 mellemstort løg, skåret 
- 1 kvist persille (hakket)
- 1 enkelt mynteblad (finthakket)
- 2 sps. kanel 
- Salt og peber 

Tilberedning

Sæt Quibi melet og blød i 1-2 time(2). 
Hæld vandet fra og klem godt med hænderne. 
Bland de resterende ingredienser sammen med den udblødte Quibi mel. Myntebladet skal hakkes meget fint, og der skal kun et enkelt blad i en portion af denne størrelse. Pas på ikke at mynte smagen bliver for dominerende. Doser f.eks. mynte efter at du har "prøvesteget" nogle stykker.

Form farsen som frikadeller men lidt mere aflange.

Steges i olivenolie til de er gyldne og sprøde og gennemstegte. Kan også steges i ove uden olie.

Serveres med pasta, kartoffelmos eller ris og bønner. Smager også rigtig godt kold som pålæg.

Quibi minder lidt om krebinetter, men er meget mere magre, og fremstillet på oksekød. Quibi melet gør at overfladen bliver nærmest panneret og konsistensen let og luftig. Udblødningen af Quibi melet betyder, at det næsten intet fedtstof suger - selv ikke stegeolien suges i nævneværdig grad. 

Dette er en klassisk brasiliansk ret, og den har sin oprindelse i afrika, hvor den for mere end 1000 år siden spredet sig til Brasilien via delstaten Bahia.

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014