---

Crème Brûlée

---

Fejø Cider

fejoecider2Cider og most fra Fejø er noget helt specielt. Historien går tilbage til år 2000, hvor initiativtageren til ØCA (Økologiske Cideræble Avlere) Kai Winther overtog Kernegaarden på Fejø. Snart begyndte han at importere æbletræer fra Frankrig. I 2005 stiftede han sammen med seks andre æbleavlere på øen ØCA. På det tidspunkt var der plantet over 4.000 æbletræer af sorterne Kermerrien, Douce Couet, Judeline, Douce Moen og Binet Rouge.

Hvert år i oktober høstes æblerne, som derefter færdigmodner i net før de presses. Under modningen udvikler æblerne sukkerstoffer, der er vigtige for gæringsprocessen, og resultatet er en hjemmelavet cider, der er fuldt på højde med de kendte nordfranske - ja faktisk overgår den.

En suveræn nydelse

Æbleprodukterne fra Fejø er kommet helt til tops i dansk gastronomi. Den københavnske restaurant Noma - som er med i Michelin's berømte guide - bruger Fejø produktern. Og ikke uden grund. Man kan ganske enkelt smage den fornemme kvalitet.

gastrikSpecielt æble cideren er fantastisk. Med sin musserende sødme minder den i smag om noget der på alle måder overgår selv den fineste franske champagne. Rund, let, demi doux (sød) med en meget let aromatisk smag af de æbler som en gang lagde "krop" til.

Vi forhandler Fejø's æble produkter i Crème Brûlée - og har gjort det siden december 2011.

Vi har også den meget lækre Gastrik fra Fejl Cider. Gastrik er æblecider eddike tilsat sirup. Det er en af de mest smagsforstærkende ingredienser i køkkenet, og en enkelt skefuld kan redde f.eks. sovsen eller salatdressingen.  olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014