---

Crème Brûlée

---

Den perfekte Crème Brûlée

creme-delDu skal bruge

4 æggeblommer

½ liter piskefløde

65 g sukker

65 g rørsukker til kandisering

1 vaniljestang

Sådan gør du

Skær vaniliestangen op og skrab kornene ud. Varm fløden op under svag varme og tilsæt vanilie. Varmen får vanilien til at afgive smag. Fløden må ikke koge.

Rør æggeblommer og sukker sammen til en ”æggesnaps”. Hæld derefter 1 dl af den varme fløde i, og rør godt sammen. Når æggesnaps og fløde er blandet, kommes resten af fløden i. Rør godt rundt.

Fjern luftbobler fra blandingen. Brug en ske eller varm boblerne væk med en crème brûlée-brænder.

I ovnen

Hæld blandingen i små, ildfaste skåle. Sæt skålene i bradepanden, og fyld den med kogende vand, så det når op til midt på skålene. Vandet sikrer, at temperaturen omkring skålene ikke bliver for høj.

Sæt bradepanden med skålene i ovnen i ca. 35 min. ved 170 grader. Sæt bradepanden midt i ovnen.

Karameltop

Crème brûléen er færdig, når den føles lidt fast. Den kan stadig godt se for flydende ud, når den tages ud af ovnen, men den bliver mere fast, når den køles.

Køl cremen ned i køleskab i 4 timer. Cremen skal være helt kold, og skal serveres kold.

Drys rigeligt med sukker på toppen af cremen, og ryst det overskydende af, så der kun ligger det tilbage, som sætter sig. Varm sukkeret op med en crème brûlée-brænder. Gør det ad flere omgange. Sukkeret skal danne en mørkebrun karamel top.

Server

Server cremen, mens den endnu er kold, og toppen er lun, sprød og lækker. Pynt evt. med lidt friske bær.

Forskellig smag...

kan man sagtens lave. Skift f.eks. vanilien ud med kanel, kokos, smeltet chokolade eller koncentreret espresso.

Blandingsforhold og smag er op til en selv. Prøv dig lidt frem.

Crème Brûlée…

... betragtes af mange som alle desserters moder. Desserten kommer fra Frankrig og navnet betyder egentlig brændt creme eller fløde.

Det gode ved crème brûlée er at det smager fantastisk, og kun indeholder få og simple råvare. (Af samme grund har vi valgt navnet til vores butik - gode råvarer som er lækre at bruge).

Skåle til crème brûlée

Det er ikke lige meget hvilkes skål du bruger til din crème brûlée. I det meste af verden bruger man små flade Pillivuyt skåle. De giver en stor overflade med plads til rigtig meget sukker. Er man derimod til mere creme og lidt mindre karamel, så kan vi anbefale vores særlige crème brûlée skål - den du ser på billedet.

Fås i mange forskellige farver. 

Disse skåle er specielt velegnede til crème brûlée, da de er meget hårdt brændt, og derfor har en meget robust overflade. De kan gå i ovn ved høje temteraturer, er egnet til mikrobølgeovn og kan gå i opvaskemaskinen. Fastbrændt karamel sætter sig ikke fast i skålen som bliver helt ren i opvaskemaskinen. 
 

Skålene kan også købes i vores web-shop.
 

NB! I vores forretning finder du også chokolade, kokus og andre lækkerier du kan bruge til at lave de forskellige smagsvarianter.

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014