---

Crème Brûlée

---

Marmorkage med lakrids og citrus

lakridsmarmorDet skal du bruge 

200 g blødt smør
200 g sukker
1 tsk vanillesukker
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3-4 spsk lakridspulver 
4 æg
1 dl fløde
saft og skal af 1 økologisk citron

Sukker og smør røres godt sammen så det er helt løst og hvidt. Vaniljesukkeret kommes i, og derefter røre æggene i - et ad gangen. Bland bagepulver og mel, og rør det i blandingen sammen med flød.

Del dejen i to portioner i forholdet 2/3 og 1/3. I den store del røres citronsaft og citronskal. I den anden del røres lakridspulver.

Smør en bageform med plade til 1,5 liter godt eller læg bagepapir i den. Nu fordeles dejen på følgende måde. Kom halvdelen af den lyse dej i bunden. Fordel derefter al lakridsdejen ovenpå, og rør lidt i det så der kommer et "marmor" mønster. Slut af med at lægge resten af den lyse dej øverst.

Sæt kagen nederst i en forvarmet ovn ved 175 grader i en time.

Variationer: Opskriften minder om traditionel marmorkage, og man kan sagtens bytte smagsvarianter. I stedet for citron matcher lakrids også fint med f.eks. kakao (smager godt men giver ikke så flot en marmorering). Brug 2-3 sps. kakaopulver i stedet for citronsaft og citronskal.

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014